Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 mars, 2021 - 15:01Uppdaterad: onsdag, 31 mars, 2021 - 17:51

Tehy: "Sparbeting försämrar vården"

Vårdfacket Tehy säger att landskapsregeringens sparkrav på ÅHS på fyra miljoner åren 2022-2024 helt klart försämrar vården för ålänningarna.

-Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen, som har en vårdutbildning i grunden, har en oerhört klar bild om vilka konsekvenser detta inbesparingskrav får för vården. Vi delar hennes åsikt om att det är mycket svårt att spara dessa summor utan att det blir en mycket märkbar försämring i vården för ålänningarna och att det är politikernas sak att säga vilka vårdformer och åtgärder man skall ge avkall på, säger Tehys förtroendemän på ÅHS Pirjo Åkerblom, Katinka Holmström och Erica Norell Eriksson.

De menar att vårdpersonalens arbetsmoral fortsatt är hög och att det är märkligt och inte känns bra att spara in när alla jobbar hårt, gör sitt yttersta och det dessutom är ont om personal.

- Det är en ekvation som är svår att få att gå ihop, anser förtroendemännen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »