Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 mars, 2021 - 14:22Uppdaterad: tisdag, 30 mars, 2021 - 15:34

Initiativ om nationalspråksstrategin

Det ska gå att bo och arbeta både inom offentlig och privat verksamhet samt erhålla offentlig service på Åland utan kunskaper i finska.

Det slår landskapsregeringen fast i ett initiativ man skickat till Justitieministeriets styrgrupp för nationalspråksstrategin.

Utgångspunkten, menar man, måste vara att nationalspråksstrategin säkerställer att det svenska språket även i praktiken kan användas i kommunikationen mellan Åland och övriga Finland.

- I det fall det svenska språkets ställning ytterligare försvagas i det finländska samhället kan vi komma att hamna i en situation där Ålandslösningen riskeras, skriver landskapsregeringen i initiativet som har skickats i samband med att en revidering av nationalspråksstrategin utreds.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »