Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 mars, 2021 - 14:15
  • Översvämmningen, som ägde rum i januari, orsakades av en stor fettpropp i avloppet. Foto: ÅRTV

Vill ha ersättning för översvämningar

Fastighetsägare som i januari drabbades av översvämningar orsakade av en så kallad fettpropp i Mariehamns avloppssystem vill ha ersättning för sina vattenskador.

Staden har tidigare avslagit anhållan om ersättning, men en av fem drabbade fastighetsägare har nu lämnat in ett rättelseyrkande till infrastrukturnämnden.

I yrkandet framhåller man att bristerna på ledningssystemet borde varit kända då underhållsarbeten utfördes för mindre än tio år sedan och åtgärder då vidtogs för tidigare problem.

Infrastrukturchefen Kai Söderlund konstaterar i sin beredning inför mötet på onsdag att man inte hittar de nämnda åtgärderna i sin dokumentation.
Han bedömer att ledningen fungerar väl för transport av avloppsvatten för området och att staden inte ersätter översvämningar som uppstår där uppdämningshöjden är under en meter, och föreslår inför nämndens möte att yrkandet på rättelse avslås.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »