Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 mars, 2021 - 05:48Uppdaterad: tisdag, 23 mars, 2021 - 08:20

Elever tillbaka i skolan men munskydd ett krav

Anders "Antti" Eriksson, rektor på Övernäs skola, ser positivt på munskyddskravet som från och med i går är en verklighet i de åländska högstadieskolorna.

- Rekommendationerna är att använda munskydd hela tiden men jag hoppas och tror att eleverna är inställda på att vi ska göra vårt bästa för att bidra till att det inte sker en smittspridning, säger han.
Tindra Sjöström och Inna Johansson går i årskurs 9 på Övernäs skola. Båda två uppskattar att det numera är ett krav på munskydd för att skydda sig mot covid-19 men tycker samtidigt att det är besvärligt att ha det hela tiden.

- Det blir svårt i undervisningen överlag för många. Man får huvudvärk när man andas in sin egen luft. Även om vi byter munskydd blir det tufft överlag att försöka orka om dagarna, säger Tindra Sjöström.
- Det är bra att man skyddar sig men skulle jag få välja skulle jag inte ha munskydd. Jag blir yr i huvudet och dåsig så det är lite jobbigt, säger Inna Johansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »