Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 mars, 2021 - 06:22
  • Veronica Thörnroos längst till vänster och Katrin Sjögren till höger. Arkivbild.

Kvinnor mer utsatta för näthat

Såväl nuvarande lantrådet Veronica Thörnroos som före detta lantrådet Katrin Sjögren har fått ta emot påhopp på sociala medier.

Liberalernas ordförande Katrin Sjögren tycker att sociala medier är ett konstigt filter där folk kan skriva sådant som man aldrig kommer säga ansikte-mot-ansikte. Därtill uttrycker hon att kvinnor förväntar sig att bli påhoppade på sociala medier.

- Det är bra att det kommer fram fakta att sociala medier är en försvårande faktor för näthat mot politiker men samtidigt förväntar sig kvinnor att man får utstå hat och hot, säger hon.

Vicelantrådet Harry Jansson berättar att politiker på alla sätt är utsatta för näthat och det hör till yrket men kvinnor är mer utsatta för påhoppen än män.

- Jag tror det beror på att vi tyvärr har ett antal män som är kvinnohatare. De kan inte acceptera att kvinnor tar den plats och utrymme som de fått göra i västerländsk demokrati, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »