Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 februari, 2021 - 06:11Uppdaterad: torsdag, 18 februari, 2021 - 11:18

Villkorligt fängelse i bedrägeri- och förskingringstvist

Tingsrätten har gett sin dom i fallet där en kvinna stod åtalad för att ha lurat en man på över 8.000 euro, och där mannen i sin tur åtalats för att ha förskingrat pengar som tillhört hans son.

Kvinnan har under 2017 vilselett mannen till att överföra 8.480 euro till henne som lån, med löften om att hon i framtiden ämnat flytta till Åland och att de ska ha ett liv tillsammans i framtiden. Bland annat har mannen överfört 300 euro för att kvinnan ska kunna införskaffa en förlovningsring. I verkligheten har en stor del av lånen använts till att köpa alkohol.
Mannen har tagit 2.090 euro från sin minderårige sons konto och överfört dessa till kvinnan som gåvor och lån. Han stod därför åtalad för såväl förskingring och missbruk av förtroendeställning. Han har efter gärningen återbetalat hela beloppet.
Kvinnan döms för bedrägeri till villkorligt fängelse i fem månader, samt till att återbetala hela beloppet till mannen och ersätta hälften av dennes rättegångskostnader. Mannen döms i sin tur till 30 dagars villkorligt fängelse för förskingring, medan åtalspunkten om missbrukande av förtroendeställning förkastas.
Domen har ännu inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »