Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 februari, 2021 - 11:47Uppdaterad: onsdag, 3 februari, 2021 - 12:20

Vaccin från Astra Zeneca ges inte till 70+

Finland får en övre åldersgräns för Astra Zenecas vaccin, nämligen 70 år.

Det meddelade THL på en presskonferens i dag under förmiddagen. Tyskland, Sverige, Österrike och Frankrike har tills vidare begränsat så att bara vuxna under 65 år får vaccineras med Astra Zeneca-vaccinet. De länder som satt en övre åldersgräns på Astra Zeneca-vaccinet motiverar det med att informationen om det vaccinet just nu är för otillräcklig för att garantera att det är säkert för människor över 65. I Finland gäller samma motivering. Alla vaccin som används i Finland behöver två doser för att vara effektiva. Nu rekommenderar THL enligt Yle att doserna ska ges med 12 veckors mellanrum i stället för ett par veckor.
- Det har visat sig att vaccinen skyddar bättre när tiden mellan doserna förlängs, sade THL:s överläkare Hanna Nohynek på presskonferensen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »