Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 januari, 2021 - 15:26Uppdaterad: fredag, 8 januari, 2021 - 16:19
  • Landskapsåklagare Henrik Lindeman och kommissarie Tommy Thörnroos höll en pressinformation om julhelgens mordbrand. Foto: Owe Sjöblom

Mördad man hann vittna för polisen

Den man som misstänks ha mördats i en brand i sitt hem i Eckerö Storby på annandagen hann berätta vad han upplevt för en polispatrull på sjukhuset före han avled.

- Det riktade utredningen av ärendet, men hans berättelse kan jag inte gå in på i det här skedet, sa kommissarie Tommy Thörnroos vid polisens pressinformation som hölls nu på eftermiddagen.
Branden startade på kvällen den 26 december. Mannen lyckades ta sig brinnande ur bostaden, släckte elden på sina kläder och tog sig till ett närliggande hus för att få hjälp.
Med hjälp av hans vittnesmål kunde en kvinna i 30-årsåldern gripas den 29 december och fyra dagar senare greps ytterligare en person, en kvinna i 35-årsåldern. Båda sitter nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mord och grov skadegörelse.
Polisen har ett tänkbart motiv klarlagt, men vill inte redogöra för det i det här skedet. Kvinnorna har i förhör gjort vissa medgivanden och vissa nekanden. Om det finns fler misstänkta går Tommy Thörnroos inte in på.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »