Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 oktober, 2010 - 12:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Regelverk för jävsfrågor behövs inte"

Ålands kommuner har en skriven handledning för hur man ska hantera jävsfrågor men det har inte landskapet, där politiker och tjänstemän istället är hänvisade till jurister för råd. Lagtingsledamoten Harry Jansson, som skrivit handledningen, menar att många politiker upplever osäkerhet eftersom de måste fatta snabba beslut kring jäv, ofta undre pågående möte. En skriven handledning har då underlättat.Förvaltningschef Arne Selander tycker inte att det finns ett behov av ett förtydligande av regelverket genom en skriven handledning i landskapsregeringen, trots den senaste tidens debatt kring huruvida näringsminister Torbjörn Eliasson varit jävig i golfbanefrågan.-Systemet vi har nu fungerar väl. Svårbedömda jävssituationer sker sällan, men man kan inte komma ifrån att i enskilda fall kan det bli svårt att göra en bedömning, säger Selander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »