Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 oktober, 2010 - 15:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ålänningar dominerar hantverksmönstring

De åländska hantverkarna håller sig väl framme i den gemensamma finlandssvenska hantverksmönstringen Kraftfullt. Den jurybedömda mönstringen ska resultera i en vandringsutställning som startar på Eckerö post- och tullhus nästa sommar varefter den fortsätter till Åbo under kulturhuvudstadsåret 2011. Därefter visas utställningen i Helsingfors och Vasa. När anmälningstiden gick ut senaste vecka var ett trettiotal av de totalt 70 anmälda hantverkarna åländska berättar vikarierande hantverkskonsulent Saara Karrenpalo. Anmälningstiden förlängs nu med en månad med förhoppningen att få med flera fastländska hantverkare. Särskilt välkomna är hantverkare som arbetar i trä, för sådana är det tunnsått med tillsvidare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »