Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 oktober, 2010 - 15:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Finländskt vindkraftstöd<br>bättre än svenskt

Det finländska systemet för stöd till vindkraftsproduktionen är bättre än det svenska systemet. Det tycker både eldistributören Ålands elandelslag och vindkraftsproducenten Ålands vindenergi andelslag. Sverige som en alternativ mottagare av åländsk vindenergi är nu aktuell efter att regeringen i Helsingfors uteslutit Åland från det finländska stödsystemet.- Det svenska systemet med elcertifikat höjer elpriset på Åland, som redan har ett högt elpris, säger elandelslagets vd Jan Wennström.Både han och Vindenergis vd Henrik Lindqvist hoppas på att riksdagen skall plocka med Åland i det finländska stödsystemet.- Jag kan inte förstå att Finland skulle tacka nej till det bästa området i landet för produktion av vindenergi, säger Henrik Lindqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »