Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 juni, 2020 - 13:15Uppdaterad: fredag, 5 juni, 2020 - 13:45

Stadsanställda tillbaka på jobb

De flesta personer som permitterades av Mariehamns stad i slutet av april har börjat jobba igen i och med att stadens verksamheter har kommit igång.

I nuläget är det inte heller aktuellt med nya permitteringar, men det beror på hur läget förändras. Det berättar stadsdirektör Barbara Heinonen.

- Det var aldrig frågan om någon ekonomisk orsak, utan helt enkelt så att arbeten försvann. Vi flyttade också 17-18 personer från barnomsorgen till äldreomsorgen och de kommer att vara där hela sommaren, säger Barbara Heinonen

Den 29 april rapporterade Ålands Radio att 126 personer permitteras av staden. Enligt Heinonen är för tillfället fyra permitteringar förverkligade. Det kan också förkomma omplaceringar i andra verksamheter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »