Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 december, 2010 - 15:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Finansutskottet lämnade betänkande<br>över landskapsbudgeten för 2011

Det behövs en bred politisk överenskommelse om den kommande samhällsreformen, kanske en utredning av en parlamentarisk kommitté. Det tycker finansutskottets ordförande Jan-Erik Mattsson, centern, efter att utskottet i dag till lagtinget lämnade sitt betänkande över nästa års budget. Några konkreta förslag om hur en samhällsreform skall se ut lämnar utskottet inte.- Det behöver inte handla om kommungränser, men väl en gemensam administration av servicen, säger Jan-Erik Mattsson.Finansutskottet vill också att det tillsätts en verksamhetsledare för ett kortruttsystem i skärgårdstrafiken istället för att anlita en konsult. Väg över Föglö och färjfäste i Hastersboda för Kökartrafiken är en av de åtgärder som utskottet vill se förverkligat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »