Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 april, 2011 - 12:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Insamling via bankomater avbröts<br>"kunder var förvirrade"

Insamlingskampanjen på Otto-bankomaterna skapade förvirring på Åland, det menar Birgitta Dahlén som är Ålandsbankens direktör för affärsområde Åland. I morse avbröts insamlingskampanjen via Otto-bankomaterna för Plan Finland, detta efter enbart en vecka. Bolaget som äger Otto-bankomaterna fattade beslutet efter att kunder har tyckt att kampanjen är besvärlig och också anmält den till olika myndigheter. Birgitta Dahlén säger att flera kunder har trott att den enskilda banken legat bakom kampanjen. -Många kunder tror att det är bankens automater, men så är det inte längre. Då är det bra att de förvirrade kunderna kommer in så att vi kan förklara, säger Birgitta Dahlén. De pengar som donerats under kampanjtiden går till organisationen Plan Finland och ett projekt för flickor i utvecklingsländer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »