Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 maj, 2011 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Willis Ochieng är den mutmisstänkte

Det är IFK Mariehamns förre målvakt Willis Ochieng som är den spelare som nu misstänks för vadslagningsfusk. Det är i två förlustmatcher i fjol höstas borta mot MyPa och Haka som Willis Ochieng misstänks för fusk. Enligt uppgift ska en singaporiansk affärsman ha betalat 25.000 euro per match till Ochieng i muta. Centralkriminalpolisen har inte fått tag på Willis Ochieng som nu spelar i en klubb i Tanzania, han är alltså inte förhörd. Uppgifterna om mutor kommer enligt polisen huvudsakligen från förhören med den singaporianske affärsmannen. IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson blev informerad om CKP:s misstankar mot Ochieng redan i april, men han belades genast med yppandeförbud. Därför har Peter Mattsson inte fått kommentera information från media. Yppandeförbudet hävdes nu på förmiddagen. Peter Mattsson är glad att nu kunna gå ut med det han vet och beklagar att han varit tvungen att förneka kännedomen om mutmisstankarna mot Ochieng.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »