Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 november, 2011 - 07:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Ingen näringsrätt för Ahlsell Oy

För andra gången har nu elgrossistbolaget Ahlsell Oy fått avslag från landskapsregeringen på sin ansökan om näringsrätt. Redan i fjol fick man avslag eftersom ingen i styrelsen har hembygdsrätt och för att bolaget inte har hemort på Åland. Efter det fick Ahlsell Oy rätt i en dom från Högsta förvaltningsdomstolen och lämnade då in en ny ansökan som motiveras med att konkurrenten Onninen tidigare fått överta näringsrätten från sitt dotterbolag på Åland. Ahlsell Oy har också ett dotterbolag på Åland som man planerade att infoga i ett större. -Men de principer vi hade den gången då konkurrenten fick ärva näringsrätten har vi inte längre. Det blir fel i slutändan om en näringsrätt kan ärvas, då bolaget inte uppfyller fastställda krav, säger landskapets chefsjurist Sören Silverström. Ahlsell Oy har nu 30 dagars besvärstid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »