Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 januari, 2012 - 08:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kusiner dömda för skjutvapenbrott

Böter för skjutvapenbrott och -förseelse får två åländska kusiner som förvarade vapen i sin ärvda stuga utan att ha licens för dem. Dessutom förvarades vapnen inte i ett låst skåp som lagen kräver, utan de var lätta att stjäla. Kusinerna hävdade att de trodde att vapnen var obrukbara och att de inte kände till att de behövdes tillstånd. De såg vapnen som gamla släktklenoder, men tingsrätten beslöt ändå att vapnen skulle förverkas till staten. Den ena kusinen fick 30 dagsböter, medan den andra avtjänar ett fängelsestraff på tre och ett halvt år, och det ansåg tingsrätten som ett tillräckligt straff också för det här brottet, eftersom det kunde ha behandlas samtidigt i rätten som de första brotten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »