Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 januari, 2012 - 12:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Rättegång i februari om knarkhärvan

I slutet av månaden väntas polisens förundersökning i den senaste narkotikahärvan vara klar. Fyra män, två svenskar och två ålänningar, greps i början av december misstänkta för grovt narkotikabrott. Polisen anser att de under en längre tid hade smugglat hasch och amfetamin från Sverige till Åland. Två av de misstänkta är fortfarande häktade medan två är släppta men fortfarande misstänkta. -Om allt går som planerat kan rättegången på Åland hållas någon gång i februari, säger Teijo Ristola på centralkriminalpolisen i Åbo som är förundersökningsledare. En av de nu häktade, en 53-årig svensk man, är sambo med en högt uppsatt chef vid Gävleborgspolisen. Vid en husrannsakan i deras gemensamma hem fann polisen både narkotika och stöldgods. Den kvinnliga polischefen är dock inte misstänkt för brott. Hon har varit ledig sedan det hände, men i dag återgår hon i tjänst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »