Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 februari, 2012 - 09:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Nio kan få gå från Transmar

Transport- och speditionsföretaget Transmar AB räknar med en förlust på cirka 300.000 euro för bokslutsperioden som sträcker sig till den sista februari. Med anledning av det inleds samarbetsförhandlingar som kan leda till att personalen minskas med maximalt nio tjänster. -Vi söker också alternativa lösningar och inleder ett program för att förbättra resultatet, säger Transmars vd Tony Saarinen. Den största orsaken till förlusten är, enligt honom, att bolaget inte lyckats möta den ökande konkurrensen i en bransch med stor överkapacitet. Också stigande bränslepriser och skärpta regler för yrkestrafikanter har lett till ökade kostnaderna. -Totalt sett har vi ändå haft en ökning av transporterna, men inte lyckats hålla kostymen tillräckligt snäv för att vara konkurrenskraftiga, säger Tony Saarinen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »