Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 februari, 2012 - 09:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Viking Lines vinst halverades

I dag offentliggjordes Viking Lines bokslut för år 2011. Det visar att rörelseresultatet var 9,8 miljoner euro, vilket var nästan en halvering jämfört med år 2010 då vinsten var 16,1 miljoner euro. Huvudorsakerna till det dåliga resultat är minskning i antalet passagerare främst på rutterna mellan Finland och Sverige och de stora bunkerkostnaderna. Viking Line har inte heller uppnått tillräckliga kostnadsbesparingar. Antalet passagerare som i fjol reste med Viking Line minskade med drygt 41.000 jämfört med året innan. Bunkerkostnaderna steg i fjol med 12,7 miljoner euro. Styrelsen förutspår att passagerarantalet och det ekonomiska resultatet för i år kommer att vara ungefär som fjolåret. Inför bolagsstämman den 18 april föreslår styrelsen att dividenden blir 0,50 euro per aktie, vilket kan jämföras med året innan då dividenden var 0,65 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »