Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 februari, 2012 - 07:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Bantat bidrag för Bio Savoy

Det slutliga bidraget från landskapet för renoveringen av Bio Savoy i Mariehamn blir 85.000 euro. Om restaureringen helt följt de antikvariska rekommendationer som ingick i villkoren för K-märkningen av fastigheten hade bidraget blivit 15.000 euro mer. I beslutet om utbetalning av bidraget sägs att biografen till stora delar renoverades på ett framgångsrikt sätt, men att biosalongens interiör i väsentlig del förlorat sitt kulturhistoriska värde. Anledningen till det är ändrad färgsättning och felanpassade biostolar. Filmhuset Bio Savoy AB har också fått 100.000 euro i restaureringsbidrag av Mariehamns stadsfullmäktige. I samband med K-märkningen gavs också utökad byggnadsrätt på tomten där fastighetsägaren får bygga ett underjordiskt garage och en bostads- och kontorsbyggnad i tre våningar ut mot Ålandsvägen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »