Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 september, 2019 - 10:03Uppdaterad: måndag, 16 september, 2019 - 13:43

Föglö

Föglö är den av skärgårdskommunerna där det bor flest människor, över 530 stycken. Det är också den som ligger näst närmast fasta Åland, en halvtimmes färjtur österut från Lumparland - bara Vårdö ligger närmare.

Medelåldern i kommunen var i fjol 47,81, och Föglö är den kommun på Åland som har stört procent inflyttade från utanför Norden.

Man vet inte varifrån namnet Föglö kommer, men det har använts för ögruppen sedan vikingatiden. Här finns både skola och dagis, och även om de flesta kör bil finns här också 28 motorcyklar, 52 mopeder och 162 traktorer.

I kommunalvalet ska Föglö rösta fram 11 ordinarie till fullmäktige. Senast det var val, 2015, ställde 8 kvinnor och 12 män upp, och 69,8% av de röstberättigade Föglöborna var med och röstade.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »