Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 april, 2012 - 16:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Tandvårdskritiken förvånar soc-dem

-Jag är mycket förvånad över kritiken mot socialdemokraterna när det gäller slopandet av sjukkostnadsavdraget och införandet av allmän tandvård. Det säger socialminister Carina Aaltonen. Hon tror inte att väljarna har röstat på socialdemokraterna bara för att få allmän tandvård, och hon är övertygad om att väljarna inser att en sådan reform tar tid att genomföra. Efter att sjukkostnadsavdraget slopades i riket infördes allmän tandvård successivt, och enligt Carina Aaltonen har socialdemokraterna som mål att munhälsovården ska bli en del av den allmänna skattefinansierade vården. -I riket tog det 20 år att få till allmän tandvård och jag hoppas att det ska gå fortare på Åland, säger Carina Aaltonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »