Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 maj, 2012 - 14:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Näringsministern för ändrat landsbygdsstöd

Det blir öppet för nya idéer på landsbygden och ett minskat stöd till traditionellt jordbruk. Den linjen är näringsminister Fredrik Karlström inne på när det nya landsbygdsutvecklingsprogrammet sjösätts om knappt två år. Vid ett seminarium i Mariehamn i fredags sa forskaren Gunnar Lindberg från det nordiska forskningscentret Nordregio, att satsningarna med hjälp av samhällsstöd i högre grad måste ta sikte på nya idéer, sysselsättning och grön ekonomi. Det här istället för att enbart satsa på traditionellt jordbruk och investeringsstöd. Tankegångar som alltså stöds av näringsminister Fredrik Karlström, och han tror att han har hela regeringen med sig.- Det är jag övertygad om. Det behövs mer av riskkapitaltänkande, säger Fredrik Karlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »