Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 maj, 2012 - 11:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Rask: ÅHS-styrelse fungerar inte

-Styrelsearbetet inom ÅHS fungerar inte på ett tillfredsställande sätt, och jag kan inte ta ansvar för en organisation som leds så här. Så kommenterar förvaltningschef Peter Rask sitt beslut att säga upp sig från sin tjänst. Styrelsen för ÅHS beslöt i fredags att inte betala hans fjärde juristfaktura för rättslig hjälp i samband med en polisanmälan i fjol om ärekränkning. Styrelsens vice ordförande moderaten Roger Janson har har lämnat in en skriftlig reservation mot beslutet, eftersom han anser att det inte är lagligt och att det tillkommit efter en icke saklig beredning av styrelsens ordförande, socialdemokraten Barbro Sundback. -Jag ser positivt på Roger Janssons reservation och hans ambition att få till en ändring av styrelsebeslutet, säger Peter Rask. Huruvida en ändring av beslutet skulle få honom att återta sin uppsägning vill han inte uttala sig om.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »