Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 maj, 2012 - 08:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Två anhållna för människohandel

Två personer har anhållits misstänkta för människohandel efter att ha gripits av polisen i tisdags kväll. De anhållna har utretts för människohandel under ett år, men fallet uppmärksammades först för ett par veckor sedan då paret, som äger två restauranger på Åland, greps för människohandel och ockerliknande diskriminering i arbetslivet. En del av offren för den misstänkta människohandeln har sökt sig till systemet för hjälp till offer av människohandel vid mottagningscentralen i Joutseno. Det rör sig om nio anställda som ska ha blivit utnyttjade av arbetsgivaren och utredningen beräknas ta flera månader. Straffet för människohandel är fängelse i minst fyra månader och högst sex år. Ockerliknande diskriminering är lindrigare än människohandel. Utredningen sköts av Centralkriminalpolisen och gränsbevakningsväsendet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »