Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 maj, 2012 - 13:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

CKP om människohandeln:<br>"Värre än vi trott"

-Det var betydligt värre än vi trott, därför anhölls det misstänkta paret. Det säger Nina Karapuu, kriminalkommissarie vid centralkriminalpolisen i Åbo. Två personer på Åland har anhållits misstänkta för människohandel efter att ha gripits av polisen i tisdags kväll. De äger två restauranger på Åland och är misstänkta för människohandel och ockerliknande diskriminering i arbetslivet. De anställda har tvingats jobba i 12-14 timmar per dag utan att ha lediga dagar, och de har varit mycket rädda för paret. -Dessutom oroar de sig mycket för sina släktingar i hemlandet och har skickat pengar till dem, säger Nina Karapuu. Hon säger att de anställda är mycket trötta men att de sökt hjälp vid en mottagningscentral i Joutseno som hjälper offer för människohandel. Nu kommer förhören att fortsätta, både med offren och de misstänkta. Högsta straffet för människohandel är sex års fängelse.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »