Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 juni, 2012 - 07:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Oro för indragen landskapsveterinär

Tjänsten som landskapsveterinär ska dras in, det beslöts i samband med den så kallade omställningsbudgeten. Det är en av 40 tjänster som landskapsregeringen drar in för att spara pengar. Detta har kritiserats hårt av bland annat Finlands veterinärförbund och jord- och skogsbruksministeriet. Från rikets håll är man orolig för om resurserna på Åland är tillräckliga och för att kompetensen på Åland inte räcker till för bland annat förebyggande av sjukdomar och övervakning av livsmedelssäkerhet. Meningen är att arbetsuppgifterna ska överföras till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, och vissa tjänster ska framöver köpas in från riket. -Visst ökar trycket på ÅMHM, och framöver måste vi kanske se över den lagstiftning som styr ÅMHM:s verksamhet och se om vi kan förenkla deras arbete, säger social- och hälsominister Carina Aaltonen. Vi har sökt landskapsveterinär Mikael Karring för en kommentar utan att lyckas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »