Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 juli, 2012 - 08:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Bostadsområdet på Öra<br>är nu färdigplanerat

Planerna för bostadsområdet på Öra i Hammarland har nu godkänts av kommunfullmäktige. En anmärkning kom in under utställningstiden. Den handlade om att kallbadanläggningen borde byggas minst 60 meter från stranden. -Detta kommer kommunen att ta hänsyn till, säger kommundirektör Kurt Carlsson. Han påpekar att badet ännu inte är aktuellt eftersom det saknas en entreprenör som ska bygga anläggningen. Kommunen ska ta ansvar för att vattnet inte störs. Området på Öra är planerat så att så mycket natur som möjligt ska bevaras. Om ingen besvärar sig kan arbetet komma igång till hösten. Då börjar man med kommunaltekniken, som vatten, avlopp och vägar. På området planeras tomter för boende, både egnahemshus, parhus och radhus. Cirka 100 hushåll, eller 260 personer, är det tänkt ska få plats på det nya området på Öra.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »