Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 juli, 2012 - 18:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Fisknäringsidkare lämnade<br>lista till kommunen

– Jag vet inte vad vi ska göra om den tvärgående linjen dras in. Det kommer inte att fungera. Det säger Marcus Eriksson på Flisö Fisk i Föglö, som tillsammans med andra företagare inom Föglös fisknäring har lämnat in en lista på önskemål till kommunen. Önskemålen berör skärgårdstrafikens turlistor, och vad som krävs för att fiskförädlingsföretagens logistik ska fungera på ett bra sätt. Det är framförallt den tvärgående linjen som fiskföretagarna vill bevara, eftersom i stort sett all varuexport från Föglö sker den vägen. När fisken slaktats och packats körs den via tvärgående linjen till Överö och sedan vidare till Osnäs i Finland. Infrastrukturministern Veronica Thörnroos förslag om att den trafiken kan skötas via Hummelvik, är inte realistiskt, säger Marcus Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »