Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 juli, 2012 - 08:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Festivalrusch viktig<br>för jurmoföretagare

Under helgens Island in the sun-festival ökade befolkningen på Jurmo från 49 till cirka 950 när alla besökare och festivalarbetare stigit i land. För Sara Tobiasson, som driver café, butik, vandrarhem och gästhamn på Jurmo, innebär festivalen ett viktigt tillskott i kassan. – Kanske rentav en sjättedel av den årliga omsättningen kommer från den här festivalruschen, säger hon Även om kontrasten är stor mellan festivalen och vardagen på ön, så är attityden till festivalen övervägande positiv bland jurmoborna, enligt Sara Tobiasson. Men alla är inte positiva till festivalen. Bredvid festivalens camping ligger familjen Nordströms sommarstuga. Barnen Saga och Gustav Nordström berättar att de känner sig otrygga på kvällarna. – Det är ganska läskigt att gå ner till hamnen på kvällen. Det är så många ungdomar, dom blir fulla och så vet man inte vad de gör, säger Gustav Nordström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »