Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 augusti, 2012 - 16:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Bra framtid för näringslivet

Framtiden ser bra ut för det åländska näringslivet, trots den pågående eurokrisen. Det menar Nordeas bankdirektör Jan-Erik Rask. -Vi kan konstatera att det ännu ser hyggligt ut för det åländska näringslivet och framförallt privatpersoner har god tilltro till framtiden och är mer benägna att ta bostadslån och så vidare. Däremot märker vi en ökad försiktighet när det gäller investeringsbeslut, säger Jan-Erik Rask. I riket har företagen nu i eurokristider svårt att få lån från bankerna som lånar ut till höga priser och ställer höga krav på företagens kreditvärdighet. Det är en företeelse som Jan-Erik Rask är väl bekant med. -Det finns likviditet i bankerna, det finns pengar, men de är mycket dyrare än tidigare. Bankerna måste köpa pengarna till ett helt annat pris än när läget var normalt, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »