Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 september, 2012 - 07:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Fyra modeller för kommunreform

-Kostnaderna för den offentliga sektorn på Åland ökar för mycket och det behövs en samhällsreform för att vi ska kunna ge invånarna en bra samhällsservice också i framtiden. Det sa lantrådet Camilla Gunell under fredagens diskussion om samhällsservicereformen som arrangerades av landskapsregeringen. En arbetsgrupp med Katarina Fellman från ÅSUB, Niklas Eriksson från kommunsektorn, Robert Lindfors från Lindro Konsult och Runa Tufvesson från Ålands kommunförbund har tagit fram fyra modeller för den framtida samhällsservicen på Åland, som ska fungera som en grund för det fortsatta arbetet med samhällsservicereformen. -Slutresultatet lär bli en modell där man tar det bästa ur de fyra förslagen som nu har tagits fram, säger kansliminister Gun-Mari Lindholm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »