Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 april, 2019 - 13:33
  • MGF:s tränare Malin Pussinen och Ylva Watkins. Arkivfoto: Josefina Jansson.

Gymnastiktruppen till de alternativa öspelen

Idag offentliggjordes den åländska truppen till de alternativa öspelen i gymnastik som den här sommaren arrangeras på Isle of Man.

Gymnastiken har som tradition att arrangera egna tävlingar de gånger som just den idrotten inte är med i de ordinarie öspelen, vilket är fallet i Gibraltar i sommar.

I truppen ingår sex seniorer, Frida Eriksson, Nora Karlsson, Smilla Berglund, Nea Karlsson, Tova Westmark och Kajsa Sjöström. Reserv är Frida Granskog.

Dessutom får två juniorer under 12 år möjligheten att komma med och dom två är Stina Ekstrand och Marie Dahlén. Öarna som är med har bestämt att det i den här tävlingen ska finnas en juniorklass för att kunna förbereda unga gymnaster inför kommande öspel.

- Vi skickar ett starkt lag till tävlingarna på Isle of Man och det ska bli roligt att få åka iväg med gänget på en internationell tävling. Det är alltid speciellt att få representera Åland och jag vet att tjejerna är stolta över att vara uttagna i laget, säger huvudtränaren Malin Pussinen.

Dessutom ska Emma Pussinen åka med till Isle of Man för att vara domare under tävlingen som hålls 25-27 juli.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »