Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 oktober, 2012 - 08:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Landskapstöd till Grelsbyprojekt

Den första etappen i en ombyggnad av Grelsby före detta sjukhus i Finström har nu fått finansieringsstöd av landskapet. Tomas Sundberg får via sitt fastighetsbolag Björkgården 550.000 euro i landskapslån och räntestöd för ett lån på 640.000 euro. En tredjedel av projektet finansieras privat. Projektet består av byggande av 25 hyreslägenheter i den före detta förvaltningsbyggnaden och i byggnaden med personalbostäder. Landskapslånet tas av överblivna pengar från år 2009, de senaste tre åren har det inte funnits pengar i landskapsbudgeten för bostadslån. -Vi har använt pengarna till projekt i skärgården och i glesbygden, och det här projektet passar bra in, säger landskapets bostadslåneinspektör Sten Eriksson. Tomas Sundberg köpte i somras hela Grelsby sjukhus av landskapet för en miljon euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »