Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 oktober, 2012 - 09:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Viking Line säger upp äldre

Viking Line får kritik för sitt sätt att sköta samarbetsförhandlingarna som pågår för att minska personalen i sin landbaserade verksamhet. Rederiet anklagas för att främst se till så att det är äldre anställda som erbjudits paketlösningar om de lämnar företaget. Det berättar svenska Yle. Förhandlingarna gäller cirka 650 landbaserade Viking Line-anställda i Finland och i Sverige, och uppemot 30 personer kan förlora jobben. Hittills har sex i Finland och fyra i Sverige tagit emot paketlösningar. -Det är bekymrande att trotjänare som varit i företaget i över 30 år nu tvingas gå, säger till svenska Yle förtroendeman Johanna Virta vid Viking Lines kontor i Åbo. Viking Line anser inte att situationen är så märkvärdig, och säger att ingen har tvingats till något utan allt har skett via förhandlingar. -Det har inget med åldersdiskrimimering att göra. Det är kutym att erbjuda paketlösningar, men vi riktar dem inte speciellt mot våra äldre anställda, säger Viking Lines personalchef Lars Nurmi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »