Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 oktober, 2012 - 13:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Wille Valve på energimöte i Berlin

"Det var otroligt intressant att sätta sig in i tysk energipolitik, som i korthet går ut på att lägga ner all kärnkraft år 2022. " Det skriver moderate lagtingsledamoten Ville Valve i ett pressmeddelande efter att i slutet av förra veckan ha varit med på ett möte i Berlin med Östersjöorganisationen BSPC:s arbetsgrupp för energieffektivitet och grön tillväxt. Wille Valve är Nordiska rådets representant i arbetsgruppen, och berättar att den tyska regeringens målsättning är att övergå till förnyelsebara energikällor. En av utmaningarna är då hur man förser ett stort lands industri med el i de lägen då det inte blåser eller solen skiner. "För Östersjösamarbetets del är jag glad över att Ryssland nu för första gången var representerat, det är oerhört viktig för att nå konkreta resultat", skriver Wille Valve.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »