Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 oktober, 2012 - 06:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Sjukvård ska finansieras som tidigare

- Sjukvården ska finansieras med skattemedel även i framtiden och det är något som prioriteras högt av både politikerna och ålänningarna i allmänhet. Det sa hälso-och sjukvårdsminister Carina Aaltonen vid en debatt som arrangerades av Ålands framtid igår och som handlade om hur vi ska ha råd med allmän sjukvård i framtiden. Den gemensamma uppfattningen var också att dom privata aktörerna inom sjukvården kommer att komplettera den allmänna sjukvården i större omfattning och det beror mycket på att den allmänna sjukvården troligtvis blir tvungen att mer hålla sig till den grundläggande vården. - Jag ser gärna att vi samarbetar i ännu större utsträckning och nu börjar tiden vara mogen för det, säger Kia Brandberg, vd på Medimar, som tror att det skulle gagna patienterna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »