Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 oktober, 2012 - 15:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Barn kan ha smittats av kikhosta

-I slutet av veckan blir det klart om något åländskt barn har drabbats av kikhosta. Det säger barnläkare Christian Johansson till Ålands radio. I fredags fick ett tiotal föräldrar veta att deras barn kan vara smittade med kikhosta efter besök hos en barmorska som just fått diagnosen. Samtliga föräldrar med barn i riskzonen är kontaktade och många valde själva att uppsöka läkarmottagningen redan i fredags. - Vi var flera där som testade våra barn samtidigt, alla fick ju panik efter samtalet, säger föräldern Johanna Danielsson. Hälsocentralens klinikchef Birgitta Hermans kan inte svara på om personalen har brustit i sina rutiner i det här specifika fallet. Men hon konstaterar att det tidigare har hänt att personal skickats hem efter att ha kommit sjuka till jobbet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »