Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 oktober, 2012 - 06:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ungdomslotsarnas framtid osäker

-Ungdomslotsarna behöver bli mer synliga och öka samarbetet med näringslivet för att få fram praktikplatser. Det framkom under gårdagens diskussion om ungdomslotsarnas framtid på Åland. Det fyraåriga projektet startade i augusti 2008 med syftet att motverka utanförskap och långtidsarbetslöshet bland ungdomar i åldern 15-25 år. Landskapsregeringen och Europeiska socialfonden har stått för finansieringen av ungdomslotsarna fram till juli i år, men vad som ska hända i framtiden är osäkert. Sofie Eriksson som är Ålands enda ungdomslots hoppas att projektet ska kunna fortsätta även under 2013. -Vi är lätta att nå, till exempel via Facebook, och det faktum att vi inte är en myndighet gör att tröskeln för att kontakta oss inte blir så hög, säger ungdomslots Sofie Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »