Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 november, 2012 - 15:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Svårt ansöka om färdtjänst i stan

Mariehamns stad har en onödigt lång och svår ansökningsblankett för färdtjänst. Det anser socialkuratorn Sirpa Eriksson vid ÅHS. -På blanketten får man svara på frågor som rör hur långt man har till närmaste busshållplats, om man kan cykla eller på vilket sätt man kan dra en väska på hjul. Det är helt onödiga frågor eftersom man enligt den subjektiva lagen måste bli beviljad färdtjänst i fall man inte klarar av att åka buss, säger Sirpa Eriksson. Cecilia Berndtsson är socialservicechef i Mariehamns stad, och hon säger att den nya, sju sidor långa ansökningsblanketten infördes för ett år sedan för att förenkla för färdtjänstbrukarna. Staden kräver inte längre läkarintyg med den första ansökningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »