Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 november, 2012 - 06:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Tät mediabevakning i övärldar

- Ålands mediebevakning är lokal journalistik i kubik, där nästan all bevakning går ut på att man blickar inåt. Det säger frilansjournalisten Ylva Carlqvist Warnborg som har gjort en studie över Åland, Gotland och Islands mediebevakning på uppdrag av gotlänningens tryckeri AB. I studien har Ylva Carlqvist Warnborg jämfört hur tät mediebevakningen är på de tre öarna och vad man rapporterar om. Gemensamt för öarna är hur inriktad rapporteringen är på det lokala, ölivet sätter sin prägel på både befolkningen och media. Det som gör att Åland skiljer sig från de andra öarna är den extremt täta bevakningen, Åland har två radiokanaler, lokaltv och två tidningar något närmast unikt på en sådan liten befolkning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »