Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 mars, 2019 - 13:45
  • Blir det IFK-jubel i Eckeröhallen på söndag? Arkivbild

IFK:s öde i cupen avgörs

På söndag ska IFK Mariehamns vidare öden i finländska cupen avgöras, vid vinst blir det avancemang medan poängtapp innebär att cupen är över.

I den sista gruppspelsmatchen är förutsättningarna glasklara, vinst över Helsingfors IFK innebär att IFK passerar HJK i tabellen och går vidare till åttondelsfinal, men blir det oavgjort eller förlust så blir IFK nästsist i gruppen och cupspelet är över för i år.

Gästerna HIFK har inte tagit en enda poäng hittills, det har blivit idel förluster i de fyra matcherna. IFK har en seger, två oavgjorda och en förlust och har således fem poäng. HJK, som har spelat färdigt i gruppen, har sju poäng och IFK går alltså om vid seger. Även Honka har sju poäng, men dom har också en match kvar i gruppspelet.

IFK saknar med säkerhet Daniel Sjölund och Amos Ekhalie på grund av skador och sen finns ytterligare några frågetecken där beslut tas närmare matchen som spelas i Eckeröhallen med start klockan 18.00.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »