Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 februari, 2019 - 11:28Uppdaterad: tisdag, 12 februari, 2019 - 17:07
  • Anni Blomqvists böcker om Stormskärs Maja kan bli film igen. Arkivbild

Stormskärs Maja kan bli film på nytt

Solar Films vill göra en ny film om Stormskärs Maja och Ålands Kulturstiftelse har skrivit ett intentionsavtal med filmbolaget.

Det är Ålands kulturstiftelse som förvaltar rättigheterna efter författarinnan Anni Blomqvists litterära verk.

- Tanken är att det ska bli en spelfilm som ska gå att göra om till en TV-serie, säger Lars Ingmar Johansson, ordförande i Ålands kulturstiftelse.

Det är filmbolaget Solar Films, baserat i Helsingfors, som nu letar efter finansiärer till filmen och planerar arbetet med manuset.

- På filmbolagets initiativ finns det i intentionsavtalet att filmen ska spelas in på svenska, säger Johansson.

I mitten på 1970-talet spelades den första versionen av Stormskärs Maja in med åländska amatörskådespelare och Åke Lindman som regissör.

En representant för filmbolaget berättar för Ålands Radio att man ännu är i uppstartsfasen av projektet, och att finansiering och manusarbete kommer att ta minst två år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »