Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 mars, 2024 - 15:08Uppdaterad: tisdag, 26 mars, 2024 - 16:21
  • Folke Wickströms samlade verk ska bli utställning och bok.

Minnesfond arkiverar Folke Wickströms verk – ska bli bok och utställning

Folke Wickströms minnesfond håller just nu på att arkivera allt av den tidigare stadsarkitektens material i landskapsarkivet. Det berättar Lotta Wickström från minnesfonden. 
– Han var en extremt produktiv människa, så väl som arkitekt som debattör, författare och konstnär så det är ett ganska omfattande verk, säger hon. 

Lotta Wickström berättar att allt ska utmynna i en utställning på Ålands konstmuseum samt en bok som ska ges ut år 2026. 

I dag, tisdag, delade minnesfonden ut sitt årliga stipendium till projekt som bidrar till att bevara byggnadskulturen i Mariehamn. Årets pristagare är BAB Kaptensgatan 18 för reparation och inplåtning av tre skorstenar samt Kiki Alberius-Forsman och Stig Forsman för reparation av veranda på huset Norragatan 29. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »