Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 december, 2018 - 14:47

Skogsägare diskuterade hjortdjursskador

Hjortdjursskador på skog diskuterades när Ålands skogsvårdsförening höll höstmöte i går. Jan Salmén, som omvaldes som föreningens ordförande på mötet, säger att temat var intressant och det lockade många medlemmar till mötet.

- Vi var drygt 40 personer där och lyssnade, säger Salmén.
Jaktförvaltare Robin Juslin och skogsbruksingenjör Mats-Johan Flinck från landskapsregeringen kom till mötet och informerade bland annat om vilka kriterier som måste vara uppfyllda för att skogsägare ska få ersättningar för skador.

- Vi var alla ense om att hjortdjuren är lite för många just nu, särskilt rådjuren. Det pågår en inventering av skog just nu och då får vi se om de ätit mycket plantor i år när det varit så torrt och det inte funnits så mycket annan mat, säger Jan Salmén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »