Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 juni, 2013 - 14:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Sverige ger upp snuskamp

Regeringen i Sverige har gett upp försöken att häva EU:s förbud mot att sälja snus på export. Enligt uppgifter på Hufvudstadsbladets hemsida satsar den svenska regeringen nu i stället på att försäkra sig om att man även i fortsättningen själv få bestämma om reglerna för snuset på hemmaplan. Landskapsregeringen har tidigare kritiserat EU-kommissionens förslag att fortsättningsvis förbjuda svenskt snus utanför Sverige. Från åländsk sida vill man bland annat att snusförsäljning ska tillåtas på åländskflaggade fartyg och inte enbart på svenskflaggade. Ärendet har aktualiserats i och med att EU som bäst behandlar ett nytt tobaksdirektiv som väntas begränsa mängden tillsatsämnen i tobaksprodukter som till exempel smaksatt snus.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »