Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 juni, 2013 - 14:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Hård konkurrens om studieplatser

I år är konkurrensen stenhård om platserna på gymnasieskolan. Ålands Lyceum har ökat sina platser från 140 förra året till 160 kommande läsår, men trots det är det 30 av dem som sökt dit som sitt förstahandsalternativ som inte får studieplats. Även inom Ålands Yrkesgymnasium är situationen likadan med ett 30-tal sökande som åtminstone just nu står utan någon studieplats. Speciellt stor har konkurrensen varit om en studieplats på social- och hälsovårdsprogrammet som utbildar närvårdare. Här har man 47 sökande vilket är mer än dubbelt så många som det finns platser. Men även de andra studieprogrammen lockar fler sökande än man kan ta emot. -Det är i dagsläget faktiskt kö till alla studieprogram, säger studiesekreterare Ylva Wallin. Exakt hur många som till hösten står utan studieplats går inte att säga i dag. De sökande har tid på sig till 25 juni att meddela om de tar emot sin studieplats eller inte, så först i augusti klarnar bilden fullständigt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »