Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 juni, 2013 - 14:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Hållbart Åland 2051

År 2051 ska Åland vara miljövänligt och hållbart. Det står i landskapets nya strategi "Omställning Åland" som presenterades i dag. Det kommer att innebära många förändringar både i näringsliv, företag, organisationer och politiskt. En kommitté har jobbat med strategin i drygt ett år. -Det viktigaste med det här arbetet är att vi får ett gemensamt språk, att vi börjar prata om hållbarhet på ett sätt, så att det inte finns olika uppfattningar om vad som är hållbart, säger kommitténs ordförande Erica Scott, Obunden samling. Hos kommittén finns det stort hopp om att företag och näringsidkare självmant ska satsa mer miljövänligt i framtiden. -Det ska bygga på frivillighet,vi kan inte lagstistifta fram ett hållbart samhälle, säger Erica Scott. Rapporten har nu skickats till lagtinget som först i höst kommer att besluta om strategin ska bli verklighet på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »