Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 juli, 2013 - 07:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

"Bussarna borde gå oftare"

Visit Åland får frågor flera gånger om dagen av turister som behöver veta hur man tar sig runt på Åland utan bil. Under helgerna är det glest med turer och mellan Mariehamn och Geta och Saltvik körs det ingen kollektivtrafik alls under lördag och söndag. Visit Åland menar också att det är ett problem att bussarna inte åker ända fram till sevärdheter som Getabergen, Stallhagen och Käringsund. -Man behöver planera hur man ska ta sig runt på Åland, säger Rita Värelä i Visit Ålands turistinformation. Ålandstrafikens vikarierande enhetschef Gilla Karlsson låter hälsa att rutterna till stor del är kopplade till skolterminerna och att det även handlar om sparkrav. Gilla Karlsson tipsar om att en familj kan hyra bil, och ett större sällskap kan boka en egen minibuss eller större buss.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »